Valeseinä valmistuu + asiaa videotykistä

 Viikonlopun aikana saatiin taas "hieman" hommaa eteenpäin ja pian alkaa seuraava "iso" etappi olemaan valmis, eli etuseinä! Etuseinä verhoillaan tavallisella kankaalla, jolla villat pidetään piilossa. 

Screenin ympärille rakentuu valeseinä väliseinätolpista. Takana kangas sulkee villat sisäänsä ja katosta näkyykin aimo kasa johtoja roikkumassa. Kaikki on merkitty, toivottavasti merkinnät on tehty oikein eivätkä ne häviä ennen kytkentävaihetta.. :D  Kaiuttimet ja tuo valeseinä maalataan vielä mustaksi. Screenin aukon "taakse" tulee mustasta molton-kankaasta "laatikko", jolla saadaan kaikki screenistä läpi heijastuva valo imeytymään niin, ettei takaisin heijastuisi mitään (tai mahd. vähän)..

Kaiuttimet ovat kohtuullisen lähekkäin (akustinen keskipiste noin 2,4metrin etäisyydellä), mutta halusin lähteä liikkeelle niin, että kaiuttimet ovat kankaan takana. Jos äänikenttä ei ole tarpeeksi laaja, tulee kaiuttimet myöhemmin tuonne tolppien väliin, jonka jälkeen etäisyys keskipisteiden välillä nousee noin 3,5 metriin.

Valeseinän yläreunaan vedin vielä 48x148 tukipuun vaakaan, johon saa kiinnitettyä screenin yläpuolelle tulevat pystypuut samaan linjaan helposti ja varmasti. Screeni tulee roikkumaan koukuista kuvassa näkyvään vaakaan asennettuun väliseinätolppaan. Koukkuja tulee 5kpl ja screenin alareunoihin tulee klipsit pitämään kangas paikoillaan. Screenin taakse kulku järjestyy niin, että screenin reunoihin asennan jossain vaiheessa kaasujouset, joilla screenin saa nostettua ylös.

Valeseinään ei tule levyä, vaan se verhoillaan kankaalla. Kulmiin tulee vielä villapaaleista bassoansat kulmittain asennettuna. Villa on Parocin extra 100mm x 565 x 1170 avaamattomissa paketeissa. Tiivistä ainakin pitäisi olla!


Videotykin valinta on osoittautumassa käytännössä mahdottomaksi tehtäväksi. Foorumeilla lähes jokaisella valmistajalla on oma fanikuntansa ja muiden laitteissa tai tekniikassa on puutteita. Tämä sama ominaisuus löytyy myös myyjien puolelta. Jos henkilö X ostaa esim Epsonin tykin, on se hyvin vaikeaa myöntää tehneensä virheen ja suositella ostamaan joku muu laite. Tämä pätee toki hifi-puolella vielä enemmän. Harva kantaa kotiinsa viittä eri kaiutinparia ja tekee valinnan sen perusteella, joka kuulosti ja näytti parhaalta. Videotykkejä kun ei edes kotiin saa todennäköisesti koekäyttöön viedä!

Valinta näyttää tällä hetkellä kallistuvan toiseen seuraavista: Epson TW9400 tai BenQ W5700. W5700 sain jo hyvän tarjouksen, mutta tuo sateenkaariefekti voi olla deal-breaker.


Seuraavat työvaiheet: 
- Etuseinä valmiiksi
- Valeseinän ja etukaiuttimien maalaus 
- Keskikaiuttimen rakennus (levyt sahattu, elementit hallussa)
- Surround- ja atmoskaiuttimien rakennus (levyt sahalta tällä viikolla)
- Jakosuotimien osat on tilattu ja niitä päästään kasaamaan piakkoin
- Sähkötyöt valmiiksi
- kaiuttimien asennus
- katon levytys
- alaslaskun rakentaminen
- screenin asennus
- seinien levytys (kipsilevyä ja reikäkipsilevyä vuorotellen)
- katon maalaus
- valaistus (alaslaskun alareunaan)
- videotykin asentaminen
- lämmityspattereiden asennus
- keittiökaappien asennus (takanurkkaan pieni taso, jääkaappi, mikro yms)
- seinien akustointi (20mm vanu seinille ja kangas päälle)
- lattian asentaminen
- sohvan sisäänkuljettaminen
- kaiutinten säätö
- kuvan säätö


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin