Marraskuu vetelee viimeisiään, minä en

 Black Friday edessä ja se tarkoittaa sitä, että viimeiset laitehankinnat olisi syytä ajoittaa tähän, tuskinpa ennen helmikuuta enää suurempia tarjouksia nähdään ja silloinhan kaiken pitäisi olla kunnossa. Lisäilen tekstin perään vielä kuvia tämänhetkisestä tilanteesta ja kehityksestä.

Projekti edennyt taas jonkin verran: huippuimuri kytketty, yksi korvausilmaventtiili screenin takana asennettuna, sähköhommat mallillaan ja paljon muuta! Keskikaiutin tuli rakennettua ja se löysi paikkansa screenin takaa. Jakosuotimet surroundkaiuttimille 4/8 valmiina, loputkin jo työn alla. Valeseinä suurimmilta osin mustaksi maalattu, vielä screenin ympärys vaiheessa. 

Muutama kipsilevy löysi tiensä taas seinille. Päätin rakentaa seinät nyt kipsilevyllä ja mitata kaiut sen jälkeen. Mikäli näyttää siltä, että pienellä akustoinnilla saadaan ne kuriin, ei kipsilevyille tarvitse enää tehdä muuta. Jos taas mittaukset kertovat, että kaiku alkaa selkeästi olemaan isompi ongelma, vedän kylmästi kipsilevyyn ensiheijasteiden paikoille erikokoisia reikiä porakoneella (25mm - 80mm). Kipsilevyn päälle tulee kuitenkin joko vaahtomuovi+kangas, kangas, vaahtomuovi+huopa, tai joku muu vastaavantyyppinen ratkaisu, joka ne kaikkein korkeimmat taajuudet kuitenkin hoitaa.

Surroundien etulevyihin sain reiät ja upotukset: Sican upotussyvyys on 6,5mm, mutta päädyin upottamaan ne 9mm paksuun vaneriin. Näin saan kaiuttimen päälle suoraan pingotettua kankaan ilman, että elementti koskisi kankaaseen. Pyöristämällä reunat upotuksesta saadaan todennäköisesti aika vähän ääneen vaikuttava.


Hieman harmittaa, ettei tämä jää näkyviin..

Surroundien jakosuotimet alkaa olla kunnossa, atmosten jakarit vielä tekemättä, mutta näitähän tulee liukuhihnalta, kun kaikki samanmoisia!

Ensimmäinen tuloilmaventtiili asennettuna ulkopuolelta

Ei se nätti ole, mutta jääpähän piiloon. Screenin taakse pitää jotenkin myös päästä tulevaisuudessa avaamaan tai sulkemaan tuo venttiili, mutta tämä ratkesi niin, että valeseinän sivuihin tulevan levyhyllyn yhden osan takaseinä pois ja tilalle kangas, joten siitä saa käden törkättyä kivasti läpi ja voi nykäistä tarvittaessa narusta!

Huoneen takaosassa ei merkittäviä muutoksia. Reikäkipsi etenee ja surroundin päällä näkyy etulevy (jyrsitään oikeaan kokoon kunhan saadaan paikalleen).

Kipsilevyä seinään ja reikäkipsiä kattoon, kyllä tulee nopeasti valmiin näköistä!

Valeseinästä tuli mielettömän upea maalin jälkeen. Kehyksen päälle tulee vielä lycrakangas kauttaaltaan. Sivuihin tulee alla olevat levyhyllyt ja screenin alle 2kpl alla olevia ikealaisia laitehyllyiksi. Meinasin tuonne taakse laittaa vielä laitetuulettimet imemään kuumaa ilmaa pois. Toinen vaihtoehto on jättää takaseinä auki, mutta se ei tunnu niin hienolta ajatukselta..


Next up: loput kipsilevyt seiniin, 2kpl wifi-pattereita seiniin, surroundien etulevyt jyrsimeen, etuseinän hyllyt paikalleen ja niiden päälle lycra. Pian pääseekin jo alaslaskua suunnittelemaan!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin