Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

 Viime kerrasta onkin tapahtunut paljon, vaikkei välttämättä kuvissa siltä näytäkään.

Eräs kauppias väitti, että en tule vahvistinta näkemään ennen joulua, mutta niin vain muutama päivä tilauksesta tuli ilmoitus, että täällä odottais tykki, vahvistin ja blu ray - soitin! <3


En tiedä mikä oli se lopullinen tekijä, joka auttoi minut tajuamaan, että helmikuu lähenee ja vielä on paljon tehtävää. Noh, viimeiset viikot ja todennäköisesti ainakin jouluun saakka painetaan yöt hommia mökissä, jotta Super Bowl siellä voidaan väijyä!

Alaslaskujen rungot tuli tehtyä, yksinkertaisesti niin, että ympäröin katossa olevan reikäkipsin 2x2:lla, jonka "sisäpuolelle" kiinnitin laudat ja lautojen alapäihin toiset 2x2. Seinään tuolle korkeudelle myös yksi 2x2, joten nyt nämä kolme muodostavat alaslaskun kehikon, jonka ympäri pyöräytetään kangas / huopa. Takaseinän osalta jätin vielä hieman auki, sillä taka-atmokset tulee tuonne, enkä niiden sijaintia ole ihan vielä päättänyt tarkalleen.
Epson päässyt jo paraatipaikalle! Aivan järjettömän hieno kuva tykissä. Tänään pitäisi tulla vielä valkokangas, joten kuva pääsee oikeasti oikeuksiinsa.

Tässä vielä parempi kuva alaslaskun rakenteesta.

Uuden tykin valoteho riittää jopa siihen, että valot on mökissä päällä!

Alaslaskua seuraava vaihe oli katon maalaus, ensin valkoinen pohjamaali ja tämän päälle pari kerrosta tikkurilan velvet smoothia 0202 sävyllä.

Ei sitä ennen maalausta tajunut, miten harmaa tuo kipsilevy on.

Ensimmäiset vedot mustaa ja heti alkoi jännittämään, miltä tuo tulee näyttämään.

Ensimmäinen kerros done, valkoiset reiät tuovat aika mukavan lisän, mutta nuo välit on pakko peittää.. Siispä toinen kerros maalia ja ensin pensselillä nuo välit peittoon. En kitannut mitään katossa, totesin että mattamustassa katossa tuskin paistaa mikään läpi, ellei maalaus epäonnistu..

Ta-daa! Kyllä tämä tästä!

Seuraavat vaiheet:

1. Lakana pois, kangaskehikon ja lopun etuseinän maalaus mustaksi.
2. Alaslaskun alareunaan vanerit ja reikäkipsit, niiden maalaus ja reiät lamppuja varten
3. Alasvalojen sähköistys ja alaslaskun villoitus
4. Etuseinälle musta kangas
5. Valkokankaan asennus kehikkoon ja ripustaminen
6. Seinille ja alaslaskuihin akustointivanut ja kangas / huopa
7. Vahvistimien yms järjestely ja asennus, kaapeleiden teko.
8. Surround-kaiuttimet valmiiksi
9. Atmos-kaiuttimet valmiiksi
10. Lattiamatto
11. Sohva 
12. Takaseinälle oleskelutila kuosiin




Kommentit

  1. Kannattaa tykki sijoittaa niin ettet joutuisi käyttämään ollenkaan tai mahd. vähän linssinsiirtoa -> terävempi ja tarkempi kuva. Myös hushbox olisi tuolle fiksua rakentaa koska tilat antaa myöten. Hushboxin avulla siis voisi katsoa täydellä valoteholla ja hiljaisella tykin omalla äänellä esim. HDR materiaalin jolloin se luonnollisesti näyttää parhaimmalle mitä tuosta laitteesta irti saa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin