Tekniikka tilattu, rakentelu jatkuu

Teatterin tekniikka alkaa olemaan hallussa! Viime viikolla tuli tilattua suurimmat investoinnit, eli tykki, kangas, bluray-soitin sekä vahvistin.

Tykiksi tulee Epsonin TW9400W. Alunperin halusin tuon ilman W:tä, koska sen olisi saanut mustana, mutta ehkä tuosta langattomasta HDMI:stä on jossain kohtaa hyötyäkin, kuka tietää! Loppusuoralla Epsonin kanssa kilpaili vielä BenQ:n W5700, mutta Epsonin moottoroitu linssi, parempi musta, sekä 3LCD - tekniikka veivät voiton.

Viritinvahvistimessa tehtiin pieni budjettiratkaisu, jolla kompensoitiin tykin hintaa, joten Denonin isompi malli vaihtui X3700h:ksi. Tässäkin toki vaadittu 7.1.4 ja kaikki lähitulevaisuuden ääni- ja videoprosessointiosaamiset! 

Blu-ray - soittimen kanssa ei juuri vaihtoehtoja edes ollut ja "pukin konttiin" tiensä löysi Panasonicin UB820. Tämä soitin ei juuri esittelyitä kaipaa, kaikki tarpeellinen löytyy!

Valkokankaassa oli monta hyvää ja budjetiltaan täysin erilaista vaihtoehtoa. Mareksound tarjosi omien sanojensa mukaan "parasta" akustista kangasta, joka kilpailee tuhansien eurojen arvoisten kankaiden kanssa samassa sarjassa, "peruskaupat" tarjosi Grandviewin kankaita, mutta loppujen lopuksi valinta osui Elite AcousticsPro UHD - kankaaseen.

Tykki, vahvistin ja soitin tilattiin lopulta muutaman kaverin kanssa samassa könttätilauksessa Raumalaisesta Luxcenter - liikkeestä. Yhteishinta näille oli 3870 € (listahinta vahvistimelle 1199, tykille 2900 ja soittimelle 480, joten melkein tonni tuli säästettyä). Kangas tuli Ulvilalaiselta Cinematr - firmalta.

Tähän täytyy muutamat kommentit sanoa liikkeiden palvelutasosta: Luxcenter Raumalla on pelottava kauppa, mutta kun pääset samalle aaltopituudelle omistajan kanssa, homma kyllä luistaa ja kaupat jää harvemmin hinnasta kiinni! Mareksound oli omaan mieltymykseeni hieman liian hyökkäävä. En oikein arvostanut omien valintojeni täydellistä lyttäämistä ja omien tuotteiden liiallista hehkutusta, mutta toisille tämä tapa varmasti toimii myös. Cinematr tarjosi myös omaa näkemystään vähän turhan radikaalisti ainoana totuutena, mutta kangas kuitenkin päätyi sieltä tilattavaksi. Tykkivalinta oli kuulemma huono, eikä hän tätä tykkiä enää myy, koska niin moni myyty laite on hajonnut. Näitä tarinoita ei kyllä juuri muualta ole kuulunut..

Kuitenkin sekä Marekista että Cinematr:stä jäi ihan hyvä maku suuhun, helposti näen itseni seuraavan kankaan tilaavani mareksoundilta.

Tykki nousi vihdoin kattoon. Katon alaslasku tehdään 2x2 -kehikolla ja se vuorataan huovalla tai vastaavalla. Tuonne sisään menee villaa, ilmanvaihtoputkia ja valaistusjohtoja.

Ikean-reissu onneksi peruuntui vielä tältä erää, kun facebookin kirpparilta löytyi 2kpl levyhyllyjä huokeaan hintaan! Vaikka väri nyt ei ole musta, ei tuo siniharmaa ole lainkaan hassumpi tuolla. Poistin takalevyn, jottei se ala siellä resonoimaan ja laitoin tilalle molton-kangasta.

Kun Ikeaan ei tullutkaan lähdettyä, piti nämä laitehyllytkin rakentaa itse. Noh, kerrankin tuli lähes täydellistä heti ensimmäisellä yrityksellä! Kehikon tein lattialastulevystä, jonka sovitin tuonne valeseinän aukkoon. Keskellä ja reunoissa tukipuut, jotta tuota tasoa voin nyt käyttää myös subbarialustana!
Näitä laitehyllyjä tulee 2kpl, eli yhteensä 4 lokeroa. Jokaiseen lokeroon mahtuu 8-9 räkkiyksikköä, joten laajennustilaakin jää tulevaisuuden varalle! Nämä maalataan mustaksi sisältä ja taakse tulee kangas. Vahvistimien ledit yms ajattelin piilottaa niin, että asennan noihin ponttiuriin vaijerit, jonne pujotan mustan lycra-kankaan, jota muutenkin käytetään tuon valeseinän peittämisessä, saavat toimia ns verhoina, jotka voidaan siirtää sivuun mutta pääosin pitää kaikki laitteet piilossa!

Tuohon hyllyn päälle jää tilaa leveyssuuntaan noin 110cm ja korkeussuuntaan reilut 2 metriä, joten kyllähän tuonne voi "asteen" isompiakin subeja tai bassoansoja viritellä.. Myös huoneen alanurkat jäävät tyhjiksi, saattaa olla että vedän niihin jätesäkeissä villaa, täytynee hieman mittailla sitäkin.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin