Tilanne- ja tekniikkapäivitys

 Edellisestä päivityksestä aikaa pari viikkoa, jonka aikana onkin tullut paljon näkyvää ja näkymätöntä saatua aikaiseksi!

Höyrynsulun sisäpuolelle on saatu seinien lisäkoolaukset ja eristykset valmiiksi, lattianrajaan tulee vielä uretaanivaahto ja katonrajaan siivut villaa. Seuraava vaihe on pystylaudoitus (ja kaapelivedot) jonka päälle huokolevy ja joko a) huokolevyn maalaus = valmis pinta, tai b) musta molton-kangas = valmis pinta.



Kattoon on seuraavaksi tulossa lisäkoolaukset ja eristykset (ja kaapelivedot), jonka päälle tulee todennäköisesti halvin musta kangas, jota jostain löydän, rimoitus ja reikäkovalevy. 


Kaapeleille tuli kuin vahingossa seinille oma, noin 12cm x 4cm kanava, joka kiertää koko huoneen. pystysuuntainen siirtymä onnistuu pystylaudoituksen välissä. Tuohon kanavaan pitäisi ehkä vielä asentaa "oikeat" kourut, jotta ei tarvitse höyrynsulun rikkoontumista pelätä, jos kaapeleita vedellään lisää tulevaisuudessa. 



Palkka tuli ja palkka meni - mutta nyt alkaa olla tekniikka hallussa! Surround- ja atmoskaiuttimiksi valikoitui Sica 6,5c1.5cp (kaunis nimi), 6,5" koaksaalit. Herkkä koaksaali on helppo ja todennäköisesti toimivampi ratkaisu, kuin 2-tie torvilla. Ranskasta näiden hinnaksi tuli noin 55e kappale, eli ei paha! Elementin syvyys on vain 8cm, joten nämä eivät juuri seinästä ulos tule. Etulevy tulee kaikissa koteloissa olemaan vino ja suunnattu kuuntelupisteeseen (sekä surround-, että atmoskanavissa!

Päätevahvistinpyörittely sai myös päätöksen, kun ostoskorin kautta Eurajoelle matkaa Behringerin A800 - studiopäätteet. Tuulettimeton toiminta, lineaarinen toisto ja 2x220W 8 ohmiin per vahvistin yhdistettynä halpaan hintaan oli voittamaton yhdistelmä. Jokainen vahvistin saa siis oman torninsa toistettavaksi. Näitä voin vielä joutua ostamaan 4 lisää, jos surroundeista ja atmoksista loppuu puhti viritinvahvistimen kanssa. Subeja varten hommattu iNuke 6000DSP vaikuttaa lyhyen käytön jälkeen pätevältä ja nyt kun vaihdoin siihen hiljaiset Noctuan tuulettimet, ei ääntäkään enää kuulu nimeksikään!

Sähköä nämä perkeleet vie kyllä paljon, mutta ääntä varten on 3kpl 16A sulakkeita taulussa, joten uskoisin sen riittävän, vaikka pitäisi velä tehokkaampia vahvistimia hommata..



Etuseinästä haaveilen vielä vinoa, eli L&R - kanavat tulisi huoneen reunoille ns baffle-wallin vahvistamina. Eli huoneen reunoille vajaa metrin levyiset vinot seinät, joihin tuplakipsilevy ja keskelle reikä, josta pilkottaa torni! Taakse villaa niin paljon kuin mahdollista. Vahvistimet ja muut härpäkkeet tulee screenin alle jonkinmoiseen räkkiin, keskikaiutin luonnollisesti screenin taakse ja subit 1/3 huoneen leveydestä molemmille puolille etuseinää.


Myös ilmanvaihto alkaa olla kunnossa. Teatterin kattoon asentui huippuimuri, jonka alkupäähän tuli metrin mittainen äänenvaimennin 125 putkella. Tästä putki haaroittui teatteriin, sekä saunaan jonne tulee 2x 100 putkea, toinen saunaan ja toinen pukuhuoneeseen. Teatterin puolelle tuleva 125 jaetaan vielä T-haaralla kahteen suuntaan ja molempiin putkiin tulee 1,5metrin äänenvaimennin, jotta varmuudella saadaan huipparin ääni hukutettua! Toinen poistoputki tulee screenin taakse poistamaan edes osa vahvistimien aiheuttamasta lämmöstä, toinen putki vastakkaiselle puolelle takaseinälle. Kattoon tulee alaslasku koko talon ympäri, jonne tulee sekä poistokanavat, 200mm villaa bassoja tappamaan, sekä alasvalot. Huonekorkeus reunoilla tulee olemaan noin 2400 ja keskellä noin 2650. Korvausilmaventtiilit asennetaan huoneen pitkälle sivulle. 



Tästä on taas hyvä jatkaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin