Kesälomat ohi ja aika palata taas toimistoarkeen. Tämä voisi tarkoittaa, että rakennusprojekti pysähtyy kuin seinään, mutta aika hankala tästä vauhdista on enää hidastaa. Kesälomalla tuli tehtyä paljon muuta, jonka takia teatteri ei edennyt siihen pisteeseen, kuin alustavasti suunnittelin. No, eipä tuo haittaa, helmikuuhun on vielä aikaa ja tuli vietettyä paljon aikaa perheen parissa!

Ulkopuolelta mökki alkaa olemaan ovi- ja ikkunapellityksiä vaille valmis, joten sinänsä on edetty järkevästi. Mökki on maalattu, katto on paikallaan, räystäät ja syöksytorvet asennettu. Ikkunat ja ovet eristetty.

Ei näemmä ollut yhtään kuvaa valmistuneesta höyrynsulusta, mutta nyt ollaan siis siinä pisteessä, että höyrynsulut on asennettu valmiiksi, muutamaa teippausta vaille siis valmis siltä osin. Kattoon tuli 300mm villaa (oli muuten hankala saada nuo viimeiset paikalleen saunan katon kautta, kun muualta ei välikatolle päässyt). 

Seuraavana vuorossa olisi seinien lisäkoolaukset sekä sähköjen ja kaiutinkaapeleiden veto. Rakenne on vielä hieman auki, kaikissa on omat puolensa:

Vaihtoehto A:ssa saisi sähköt vietyä eristeen takana paikoilleen ja pystykoolaukseen saisi suoraan kiinni huokolevyn. Näin seinästä ei tulisi kovin syvä. Iso miinus toki kakkoskakkosen tuplamäärä sekä jokaisen eristelevyn halkaisu kahtia. Tätä työvaihetta en todennäköisesti halua tehdä, joten A unohdettaneen. 

B:ssä ainut miinus on tuo seinän paksuuden lisäys A:han verrattuna, mutta tuo 4cm pois leveydestä ei todennäköisesti lopputilanteessa vaikuta mitään. B:ssä myös se etu, että jos jotain painavampaa pitää seinille saada, voi tuota ulommaista koolauslauttaa laittaa niihin paikkoihin enemmän, jolloin saadaan parempi kantavuus juuri oikeaan paikkaan.

C olisi ratkaisu, jossa kuluu vähiten materiaalia, upotustilaa jää kaiuttimille kuitenkin riittävästi. Pystykoolauksia voi myös elementtien kohdilla hieman "korjailla". 22x100 pystykoolaukseen olisi varmasti huokolevyt edelleen helppo asentaa pystyyn, huokoleijonan levypituus on 2700mm, joka olisi optimaalinen tähän tilaan.Voisihan tuossa ajatuksessa tehdä vaikka reikäresonaattorin johonkin väliin vain jättämällä yksi pystylauta pois ja asentamalla huokolevyn tilalle rei'itetyn vanerilevyn (taakse toki kangas, jotta villa ei karkaa).

Taidanpa vielä hetken miettiä tuota seinärakennetta ja asennan saunan seinille villat, jotta saadaan autokatos siihen käyttöön, mihin se alunperin on tarkoitettu, eli autojen säilytykseen!

Viikonlopun aikana pyrin myös vihdoin kantamaan kaiuttimet mökkiin ja kuuntelemaan ulostulevan äänen äänenpainetasot suhteessa sisälle. 

Loppuun vielä yksi ajatus, jota olen päässäni pyöritellyt: Mahtaako lopputulos olla huono, jos asennankin vain kattoon huokolevyt, mutta tekisin seinät "perinteisesti" osb-levyllä ja ripustelen akustiikkalevyjä ensiheijasteisiin. Varmasti toimiva ratkaisu voisi olla myös reikien teko osb-levyihin, tai vaikka isompien aukkojenkin, joilla voisi hieman heijasteitakin taklailla.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin