Bloginkirjoittamisen sietämätön hitaus

 Vierähtänyt taas kuukausi edellisestä blogikirjoittelusta, jonkun verran tilannetta päivitellyt Facebookin puolella, minkä vuoksi tämä jäänyt vähän sivuun, mutta yritetäänpä ottaa vähän kiinni.. Syyskuun lopussa saatiin huippuimuri asennettua ja seinien lisäeristykset valmiiksi. Vahvistimia tilattiin ja suunnitelmia tehtiin.

Seinien lisäeristeiden päälle kiinnitin pystykoolauksen k400, johon saa pintalevyn kiinni vaakaan tai pystyyn, miten vain haluaa. Sen jälkeen kattoon k600 jaolla lisäkoolaus, jonne saadaan 50mm villoitus ja sen taakse 20mm ilmatila. Katossa on myös helppo vetää koolausten päällä kaiutinjohdot atmoksia varten, hdmi-johto tykille sekä tarvittavat sähköt.

Seinäkoolausten kiinnittämistä

Kattokoolaukset about valmiina!

Sähkövetojen merkkaus = muy importante!

Koolausten jälkeen on vuorossa seinien ja katon pintamateriaalin asennus. Homma olisi helppo, jos a) sähköt ja kaiutinkaapelit olisi vedetty ja merkitty, sekä b) tietäisi mitä materiaalia seiniin asennetaan. Vedin kaiutinkaapelia nyt valmiiksi 9.1.6 - järjestelmää varten, vaikka alkuun käyttöön otetaankin vain 7.1.4. 150 metriä kaiutinkaapelia seinissä ei suuria maksanut ja helppo homma päivittää tulevaisuudessa, kunhan 15-kanavaisten av-vahvistimien hinnat hieman laskevat..

Sähkövetojen kanssa tosiaan tulee vielä haasteita, mutta päädyin vetämään screenin taakse 2kpl 2,5neliön kaapelia, joten äänelle tulee nyt 2x 16A. Lämmitykselle menee 1x16A muutamalle seinälle vedettynä, saadaan sitten sähköpatterit ennen ilmalämpöpumppua.. Huoneen takanurkkaan, jonne tulee pieni keittonurkkaus (mikro, jääkaappi, vähän säilytystilaa), menee vielä 1x16A. Tykille haaroitetaan äänivirrasta yksi pistoke kattoon.

Kattoon päädyttiin asentamaan reikäkipsilevy, kun Turussa sijaitsevasta firmasta löytyi edulliseen hintaan Danolinen Tectopanelia 600x600. Seiniin asennetaan sekä kipsilevyä, että reikäkipsilevyä, jotta kaikkia pintoja ei suljeta täysin ja saadaan huone mahdollisimman kuolleeksi jo ennen näkyviä akustiikkalevyjä.

Tarkkaa hommaa tämä asennus, toivottavasti viimeinen rivi on vielä suorassa!

Valeseinä tehdään 39x66 väliseinätolpasta, jotta homma saadaan kerralla suoraan ja voidaan luottaa, että seinään roikkumaan tuleva screeni pysyy jiirissä. Valeseinän keskelle tulee 302cm x 171cm aukko noin 50cm irti maasta, johon tulee mahtumaan n. 135" kuva. Päädyn kenties tilaamaan kuitenkin Eliteacousticsin UHD - screenin ja oletettavasti tykiksi tulee Optoman UHD42.


Faitalit löysivät tiensä subikoteloihin ja valkoinen kaapista löydetty kangas saatiin asennettua about paikoilleen, jotta nähdään hieman tuota kokoluokkaa. Myös muutama kipsilevy saatiin etureunoihin!

Kankaan taakse jää noin 70cm tila, jonne saadaan kaiutinta ja bassoansaa asennettua!

Etuseinälle viritin kipsilevyn sijaan lakanan, jotta ns. SBIR (speaker boundary interference response) saadaan minimiin. Screenin kohdille tulee vielä paksu mattamusta molton-kangas, jottei myöskään screenin läpi tuleva valo heijastu enää takaisin kankaalle.

Kyllähän tätä kelpaa kattella!

Ensimmäinen mittaustulos DSP:n jäljiltä, tuo yläpää ei noin matalalle mene, taitaa olla mittavirhe!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin