Lattian tekoon

Heinäkuu lähenee loppuaan, mutta mökissä alkaa taas vähän näkyvämpää valmistumaan!

Viikonlopun viimeisinä tunteina pääsin hieman jo lattian kimppuun. Paikalliselta rautakauppiaalta löytyi bitumivahvistettua tuulensuojalevyä rossipohjan alaosaan, 100mm kivivillaa sekä pontattua lattialastulevyä, joita pitkin viikkoa hain pienissä erissä peräkärryllä.

Lattian kanssa ensimmäinen työvaihe oli tuulensuojalevyjen asennus, jotka oli helppo vain pudottaa omiin lokeroihinsa, kun lattianiskojen alla oli laudat kiinnitettyinä. Levyjen sahaus osoittautui ärsyttäväksi hommaksi: mattopuukolla työ on erittäin hidasta, käsisaha ei oikein uponnut, villaveitsi taas teki todella rumaa jälkeä. Paras tulos tuli pyörösahalla, mutta shaissen määrä oli infernaalinen. Yskin tuota kuitupölyä varmaan vielä viikon. :D
Ei, tässä ei ole keritty lammasta.


Onneksi nuo "lokerot" onnistuivat rakennusvaiheessa täydellisesti, sai useamman levyn sahattua kerralla ja levyt piti painaa piukkaan. Lopputulos siis pölyn laskeuduttua erinomainen!


Levyt upposivat paikoilleen, kuin sanonko mikä sanonko mihin.

Tuulensuojalevyjen asennuksen jälkeen ihmettelin hetken tuuriani, kun näitä lokeroita mittailin.. 550 leveys, 2290 pituus ja 190mm korkeus. Villat ovat kooltaan 565x1170x100. Näin ollen siis jokaiseen lokeroon uppoaa täydellisesti 4kpl levyjä, eikä villaveistä tarvita kuin limityksen aikaansaamiseen!

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Toki tämä oli täysin tuuria.

Tämähän näyttää jo lattialta!

Seuraavaksi ohjelmassa on ilmansulkupaperin kiinnittäminen, jonka jälkeen pääsee lastulevyjä asentelemaan. Jos aikaa riittää viikolla, saattaa sunnuntaihin mennessä lattia olla jo levytetty!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin