Kaiuttimet

Jossain pitää säästää ja se on muut harrastukset huomioon ottaen järkevintä hoitaa kaiuttimissa.

Olohuoneessa on Genelecit, mutta sopivan suuret Genelecit teatteriin kustantavat vähintään 3000 € kappaleelta ja se on tässä budjetissa aivan liikaa.

Törmäsin netissä Elusive 1099 tee se itse - kaiutinpakettiin, mutta he eivät paketteja juuri Suomeen toimita, joten ei muuta kuin suunnitteluhame päälle ja kopioimaan!
AVSforumsilta kopioitu erään käyttäjän tekemä 1099
Kotelon ulkomitat n K1100, L340, S380. Elementeiksi valikoituivat:
  • Bassopäähän 2kpl Dayton Audio PA255-8 10"
  • Mideiksi 2kpl Celestion TF0510 8ohm 5"
  • Diskantiksi Selenium D220Ti - kompressiodriveri Dayton Audion H6512 - suuntaimessa.
Jakosuodin laskettu olemassaolevien tietojen mukaan, mutta tehdään vielä uusia laskelmia kun saadaan elementit koteloon ja mittaukseen!
Jakosuodin simuloitu XSIMllä elementtien frd-tiedoilla
Surroundien ja atmos-kaiutinten osalta tilanne on vielä auki, kovasti kiinnostaa surroundeiksi kokeilla bipolar-projektia, sivukaiuttimet tulevat kuitenkin vain n. metrin päähän sohvan reunasta, joten "sekoitettu" ääni voisi olla parempi vaihtoehto. Mulla on vielä kasa MarkAudion Alpair 10.3 tyhjänpanttina, josko niistä askartelisi..?

Subwooferit ajattelin laittaa etuseinälle, piiloon katseelta. Myös surroundit ja atmokset olisi tavoite saada jonkun kankaan taakse. Unelma olisi tilanne, kun sohvalle istuessaan ei tietäisi yhtään, mitä odottaa. Kun leffan alkutekstit pamahtaa ruutuun ja ensimmäisen bassoiskun yhteydessä saa olla kalsareita vaihtamassa, aletaan olemaan perillä. :)

Ei-pyöreät muodot haastavaa upottaa, 2kpl 3mm kovalevyä auttaa asiaan!

Googlesta bongattu kuva. Erittäin lähellä omaa suunnitelmaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauhti kiihtyy ja tekniikka lisääntyy

Lattia ja seinä

Päivitystä välillä blogiinkin